Το εμβρυολογικό εργαστήριο
Το εμβρυολογικό εργαστήριο

Το εμβρυολογικό εργαστήριο

Στο Γέννημα IVF είμαστε υπερήφανοι για το εμβρυολογικό μας εργαστήριο. Έχουμε δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα εμβρυολόγων με εμπειρία, επιστημονική κατάρτιση και κυρίως με πάθος για το θετικό αποτέλεσμα της θεραπείας κάθε ασθενούς. Καθημερινά εργάζονται με σχολαστικότητα, ευσυνειδησία, προσήλωση και προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια.

Οι εμβρυολόγοι μας συμβάλλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στην επιτυχία της θεραπείας των ασθενών μας. Δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην προσωπική επικοινωνία και την ενημέρωση. Από την ημέρα της ωοληψίας ως την εμβρυομεταφορά, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το ζευγάρι και ενημερώνουν βήμα-βήμα για την πορεία των εμβρύων.

Πριν την εμβρυομεταφορά, παραδίδουν τη γραπτή αναφορά με τη συνολική πορεία της θεραπείας και φωτογραφίες των εμβρύων που μεταφέρθηκαν. Με λίγα λόγια, για τους εμβρυολόγους μας οι ασθενείς δεν είναι απλά ένα όνομα, αλλά γνώριμα πρόσωπα.

Οι εμβρυολόγοι μας συμμετέχουν στο πρόγραμμα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης και συμμετέχουν σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συχνά με παρουσιάσεις και ομιλίες. Οι εγκαταστάσεις μας σε επίπεδο υποδομής σχεδιάστηκαν, εξοπλίστηκαν και λειτουργούν καθημερινά υπό τις πιο αυστηρές προδιαγραφές με ένα μοναδικό κριτήριο και σκοπό: την επιτυχία στην προσπάθειά σας για ένα υγιές μωρό. Στο εργαστήριό μας το σύστημα διαχείρισης του αέρα είναι σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Οδηγία.

Παράγει αέρα υπό θετική πίεση ο οποίος ανανεώνεται συνεχώς και επιπλέον φιλτράρεται και απαλλάσσεται από σωματίδια και μικροοργανισμούς. Επίσης, το εργαστήριό μας έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου με αδρανή υλικά, δηλαδή υλικά επιλεγμένα προκειμένου να μην απελευθερώνουν τοξικές ουσίες μέσα στο χώρο του εργαστηρίου, όπου καλλιεργούνται τα έμβρυα.

1Το σύστημα επωαστών Embryoscope+

Οι νέοι επωαστές EmbryoScope+ που χρησιμοποιούμε στο εμβρυολογικό εργαστήριο είναι ό,τι νεότερο και πιο εξελιγμένο για την ανάπτυξη και επιλογή των καλύτερων εμβρύων. Έχουν ενσωματωμένη κάμερα με τεχνολογία time-lapse και έτσι οι εμβρυολόγοι έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν διαρκώς την ανάπτυξη των εμβρύων χωρίς να χρειάζεται να τα μετακινήσουν από το ασφαλές περιβάλλον του επωαστή.

Το Γέννημα IVF είναι από τις πολύ λίγες μονάδες ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ελλάδα που έχουν επενδύσει στο σύστημα EmbryoScope+, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας από την επίσημα σελίδα του EmbryoScope+ στο διαδίκτυο.

2Πώς γίνεται;

Οι νέοι επωαστές EmbryoScope+ έχουν ενσωματωμένη κάμερα με τεχνολογία time-lapse και μικροσκόπιο. Βγάζουν φωτογραφία του κάθε εμβρύου κάθε 10 λεπτά και έτσι δημιουργείται ένα video που δείχνει την εξέλιξη του κάθε εμβρύου για τις μέρες που παραμένει στον επωαστή (3-5 ημέρες).

Στη συνέχεια, οι εμβρυολόγοι χρησιμοποιούν το εξειδικευμένο λογισμικό για να εξετάσουν τα video του κάθε εμβρύου και να αποφασίσουν ποια έμβρυα πρέπει να μεταφερθούν ή να καταψυχθούν. Φυσικά, η εμπειρία των εμβρυολόγων για την επιλογή των καταλληλότερων εμβρύων παραμένει εξαιρετικά σημαντική για την επιτυχία της προσπάθειας του κάθε ζευγαριού.

Με το σύστημα EmbryoScope+ τα έμβρυα παραμένουν στο σταθερό περιβάλλον του επωαστή και δε διαταράσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξής τους.

3Τι πλεονεκτήματα προσφέρει;

Η χρήση της τεχνολογίας time-lapse έχει συσχετισθεί με σημαντικά αυξημένα ποσοστά κλινικής εγκυμοσύνης, σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά αποβολών και αυξημένα ποσοστά γέννησης σε σχέση με την κλασική καλλιέργεια.

Στους επωαστές, τα έμβρυα αναπτύσσονται με τη βοήθεια των καλλιεργητικών μέσων. Η ποιότητα αυτών των υλικών είναι κρίσιμη για την επιτυχία του κύκλου της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Στο Γέννημα IVF επιλέγουμε και χρησιμοποιούμε μόνο καλλιεργητικά μέσα άριστης ποιότητας, χωρίς να σκεφτόμαστε το κόστος.

4Τεχνικές

Στο εμβρυολογικό εργαστήριο πραγματοποιούνται όλες οι αναλύσεις και εφαρμόζονται οι πιο εξελιγμένες και αποτελεσματικές τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής:

  • Ανδρολογία: ανάλυση σπέρματος, μέτρηση οξειδωτικού στρες και εξέταση DFI
  • Συλλογή δειγμάτων από βιοψία όρχεως με λεπτή βελόνα (PESA, TESA, TESE)
  • Ωοληψία, αξιολόγηση και επεξεργασία ωαρίων πριν τη γονιμοποίηση
  • Εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) ή μικρο-γονιμοποίηση (ICSI)
  • Ειδικές τεχνικές για σοβαρή ανδρική υπογονιμότητα: PICSI, IMSI
  • Καλλιέργεια και αξιολόγηση εμβρύων προς μεταφορά
  • Καλλιέργεια βλαστοκύστης και εμβρυομεταφορά
  • Κρυοσυντήρηση σπέρματοςωαρίων και εμβρύων
  • Προεμφυτευτική γενετική διάγνωση (PGD) για τον έλεγχο των εμβρύων για κληρονομικές ασθένειες (π.χ. μεσογειακή αναιμία ή κυστική ίνωση) ή χρωμοσωμικές ανωμαλίες
 

espa banner
GR
Αρχική
Αρχική
Το εμβρυολογικό εργαστήριο
Το εμβρυολογικό εργαστήριο

+30 210 68 16 100