Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Ιστοτόπου

H Μονοπρόσωπη Εταιρεία με την επωνυμία «ΓΕΝΝΗΜΑ I.V.F. - ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ» με διακριτικό τίτλο «ΓΕΝΝΗΜΑ I.V.F.», αποδίδει μεγάλη σημασία στην σύννομη συλλογή, επεξεργασία, χρήση, ασφάλεια και στην προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα επικοινωνείτε ή συνεργάζεσθε μαζί μας, όπως ενδεικτικά ως υποψήφιοι, ενεργοί ή παλαιότεροι ασθενείς, επισκέπτες εταιρικής σελίδας, εργαζόμενοι, προμηθευτές, επιτηδευματίες, ιδιώτες ή συνεργαζόμενοι τρίτοι.

Το Γέννημα IVF είναι Υπεύθυνος Επεξεργασίας των Δεδομένων που υπόκεινται σε επεξεργασία κατά την πλοήγησή σας στον δικτυακό ιστότοπο www.gennima.com και παραμένει στη διάθεση σας για όποια διευκρίνιση. Η διεύθυνσή μας είναι Λεωφόρος Κηφισίας αρ. 346, Τ.Κ. 15233, Χαλάνδρι Αττικής, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2106816100, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email): dpo@gennima.com

Παρακαλούμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο να διαβάσετε προσεκτικά τους παρακάτω όρους και τη σχετική Πολιτική Ασφάλειας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

11. Ο ιστότοπός μας
Ο ιστότοπος www.gennima.com αποτελεί τον δικτυακό τόπο της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Γέννημα IVF. Το περιεχόμενο του ισοτόπου είναι κυρίως ενημερωτικό, καθώς φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα ιατρικών κειμένων αναφορικά με ζητήματα γονιμότητας και παρέχει τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν με τη Μονάδα μας επιδιώκοντας να ενημερωθούν και να λάβουν τις ιατρικές υπηρεσίες μας.
22. Τι είδους πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε μέσω του ιστοτόπου
Κατά την πλοήγησή σας στον ιστότοπό μας, επεξεργαζόμαστε αποκλειστικά:
α) Ορισμένες αυτόματες πληροφορίες που προέρχονται από μόνο την επίσκεψη και περιήγηση σε ιστοσελίδες και μπορεί να οδηγήσουν σε άμεση ή έμμεση ταυτοποίηση, όπως:
• διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP)
• πρόγραμμα περιήγησης (browser)
• αυτόματες πληροφορίες σύνδεσης σχετικά με το λειτουργικό σας σύστημα
• πληροφορίες σύνδεσης με το διακομιστή που θεωρούνται βασικές
• πληροφορίες που συλλέγονται μέσω cookies, web beacons και παρόμοιων υφιστάμενων και αναδυόμενων τεχνολογιών.
β) Δεδομένα που μας παρέχετε οι ίδιοι μέσω της συμπλήρωσης των ακόλουθων φορμών:
• Φόρμα «Κλείσε Ραντεβού»
• Φόρμα Επικοινωνίας
• Φόρμα «Μοιραστείτε την ιστορία σας»
γ) Δεδομένα που δημοσιοποιούνται στον ιστότοπό μας και αφορούν στοιχεία του προσωπικού και των συνεργαζόμενων ιατρών όπως φωτογραφίες, video, ονόματα, βιογραφικά, δραστηριότητες και στιγμές κατά τη συμμετοχή τους σε συνέδρια επιστημονικού ενδιαφέροντος, εξειδικευμένα σεμινάρια, εταιρικές εκδηλώσεις και δράσεις κ.λπ.
33. Δεδομένα ανηλίκων
Ο ιστότοπός μας και οι υπηρεσίες μας ΔΕΝ απευθύνονται σε ανηλίκους, συνεπώς, περίπτωση που κάποιος ανήλικος έρθει σε επικοινωνία μαζί μας μέσα από τη «φόρμα επικοινωνήστε μαζί μας» ή τη «φόρμα κλείστε ραντεβού» διαγράφουμε αμέσως τα προσωπικά του δεδομένα μόλις αντιληφθούμε την πραγματική του ηλικία. Υπάρχει περίπτωση να γίνει επεξεργασία προσωπικών δεδομένων ανηλίκων (κυρίως φωτογραφιών), τα οποία μας έχουν παρασχεθεί από τους γονείς τους μέσω της φόρμας «Μοιραστείτε την ιστορία σας». Σε αυτή τη περίπτωση, θα φροντίζουμε να παρέχουμε την δέουσα ενημέρωση για την επεξεργασία και να λαμβάνουμε την ρητή συγκατάθεση των γονέων για την χρήση των δεδομένων των ανηλίκων τέκνων τους.
44. Σκοπός Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων
Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα αποκλειστικά για τους ακόλουθους σκοπούς:
α. για την ολοκλήρωση της επικοινωνίας της Μονάδας μαζί σας, κατόπιν σχετικού αιτήματος σας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή
β. για την καλύτερη λειτουργία του διαδικτυακού της τόπου και τη βελτίωση της πλοήγησης σε αυτόν, χρησιμοποιώντας cookies. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση των cookies στο πλαίσιο του Διαδικτυακού Τόπου εδώ ή
γ. για τη δημοσίευση της προσωπικής σας ιστορίας και την εμπειρία σας στο Γέννημα ή
δ. Για να διαχειριστούμε το ραντεβού σας, το οποίο έχετε αιτηθεί μέσω της φόρμας «κλείσε ραντεβού».
Τα δεδομένα σας υφίστανται επεξεργασία αποκλειστικά για τους παραπάνω σκοπούς ή κατά περίπτωση για σκοπούς νομοθετικής/ρυθμιστικής συμμόρφωσης της Μονάδας μας ή υποστήριξης των νομικών μας αξιώσεων.
55. Νομική βάση επεξεργασίας
Η επεξεργασία των στοιχείων σας στα πλαίσια του ιστοτόπου πραγματοποιείται υπό τις ακόλουθες νομικές βάσεις επεξεργασίας:
• Ως προς τα βασικά προσωπικά δεδομένα που λαμβάνουμε από τη «φόρμα επικοινωνίας», η νομική βάση είναι πως η επεξεργασία είναι απαραίτητη για σκοπούς διασφάλισης των εννόμων συμφερόντων της Μονάδας, και συγκεκριμένα της διατήρησης των απαραίτητων διαύλων επικοινωνίας με τους υφιστάμενους και δυνητικούς ασθενείς, αλλά και την ενημέρωση του κοινού για τις υπηρεσίες μας. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας μας μέσω της συγκεκριμένης φόρμας, σας προτρέπουμε να μην μας αποστέλλετε ειδικές κατηγορίες προσωπικών δεδομένων (όπως λ.χ. δεδομένα υγείας) εκτός αν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για την ικανοποίηση του ερωτήματος/αιτήματός σας. Αν τελικά επεξεργαστούμε ειδικές κατηγορίες των προσωπικών σας δεδομένων μέσω της ως άνω φόρμας, η νομική βάση επεξεργασίας τους είναι πως η επεξεργασία πραγματοποιείται για σκοπούς προληπτικής ή επαγγελματικής ιατρικής, ιατρικής διάγνωσης, παροχής υγειονομικής ή κοινωνικής περίθαλψης ή θεραπείας.
• Ως προς τα προσωπικά δεδομένα που λαμβάνουμε από τη φόρμα «κλείστε ραντεβού», η νομική βάση επεξεργασίας είναι η εκτέλεση σύμβασης, όταν το φυσικό πρόσωπο είναι ασθενής ο οποίος έχει λάβει ξανά κάποια από τις υπηρεσίες μας και η κατόπιν αιτήσεως του φυσικού προσώπου επεξεργασία πριν από τη σύναψη της σύμβασης, όταν πρόκειται για ασθενή που δεν έχει επισκεφθεί ξανά το Γέννημα IVF.
• Ως προς τα προσωπικά δεδομένα σας, τόσο βασικά όσο και ειδικών κατηγοριών, που λαμβάνουμε από τη φόρμα «μοιραστείτε την ιστορία σας», η νομική βάση της επεξεργασίας είναι η ρητή σας συγκατάθεση. Σας υπενθυμίζουμε πως αν μας αποστείλετε προσωπικά δεδομένων των τέκνων σας, δεν θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά τους δεδομένα αν δεν μας παρέχετε την ρητή σας συγκατάθεση και για τα δικά τους δεδομένα. Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να ανακαλέσετε την εν λόγω συγκατάθεσή σας, ανά πάσα στιγμή, στέλνοντας email στο dpo@gennima.com
• Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε τα δεδομένα που δημοσιοποιούνται με αυτόν τον τρόπο, είτε να δημοσιεύονται ανωνυμοποιημένα είτε, αν αυτό δεν είναι εφικτό, να λαμβάνονται ενισχυμένα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων πριν την δημοσιοποίησή τους.
66. Ποιοι έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα;
Πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα έχει αποκλειστικά το απαραίτητο, σε κάθε περίπτωση, προσωπικό της Μονάδας, το οποίο έχει λάβει τη δέουσα ενημέρωση για την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Επιπλέον, πρόσβαση μπορεί να έχουν και οι συνεργαζόμενες με εμάς εταιρείες και συνεργάτες ιδιώτες (εκτελούντες την επεξεργασία), κατόπιν σχετικής ανάθεσης της επεξεργασίας σε αυτούς από την Μονάδα (π.χ. εταιρείες website developer). Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από τους εκτελούντες πραγματοποιείται υπό τις ρητές εντολές της Εταιρείας και υπό την εγγύηση λήψης όλων των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την προστασία των δεδομένων σας. Αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα τα οποία περιλαμβάνονται στις ιστορίες, που οι ίδιοι δημοσιεύετε με δική σας πρωτοβουλία στην ιστοσελίδα μας, συμπληρώνοντας την φόρμα «μοιραστείτε την ιστορίας σας», αποδέκτες είναι το σύνολο των επισκεπτών αυτής. Συνεπεία τούτου, ως προς τα εν λόγω δεδομένα σας προτρέπουμε να επιδιώκετε τη δημοσιοποίηση του ελάχιστου δυνατού αριθμού αυτών. Ειδικότερα να αποφεύγεται η αναγραφή ονομάτων, πλήρων ημερομηνιών, ιατρικών δεδομένων και η κοινοποίηση φωτογραφιών που δεν έχουν υποστεί τη δέουσα επεξεργασία απόκρυψης των αναγνωριστικών χαρακτηριστικών των φυσικών προσώπων που εικονίζονται, ιδίως όταν πρόκειται για παιδιά. Τρίτα μέρη που ενδέχεται να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας είναι επίσημοι κρατικοί και εποπτικοί φορείς (π.χ. διωκτικές και εισαγγελικές αρχές, εποπτικές αρχές κλπ.), όταν κληθούμε να συμμορφωθούμε με τη νομοθεσία, όταν η διαβίβαση κρίνεται απαραίτητη για σημαντικούς λόγους δημόσιου συμφέροντος, καθώς και για τη θεμελίωση, την άσκηση ή την υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
77. Διαβίβαση προσωπικών δεδομένων εκτός Ελλάδος
Δεν στέλνουμε τα Δεδομένα σας εκτός Ελλάδος. Τα Προσωπικά σας Δεδομένα αποτελούν αντικείμενο αποθήκευσης και επεξεργασίας μόνο εντός Ελλάδας.
88. Χρήση αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων/ περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας;
Δε λαμβάνουμε αποφάσεις, ούτε προβαίνουμε σε κατάρτιση προφίλ, βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας των Δεδομένων σας. Γίνεται χρήση «cookies» στον ιστότοπό μας www.gennima.com, πάντοτε μετά από ενημέρωση και συγκατάθεση σας. Ενημερωθείτε για την Πολιτική cookies ( εδώ )
99. Περίοδος τήρησης των προσωπικών σας δεδομένων
Δε λαμβάνουμε αποφάσεις, ούτε προβαίνουμε σε κατάρτιση προφίλ, βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας των Δεδομένων σας. Γίνεται χρήση «cookies» στον ιστότοπό μας www.gennima.com, πάντοτε μετά από ενημέρωση και συγκατάθεση σας. Ενημερωθείτε για την Πολιτική cookies ( εδώ )
1010. Σύνδεση με δικτυακούς τόπους τρίτων
Η τυχόν διασύνδεση του παρόντος Διαδικτυακού Τόπου με άλλο διαδικτυακό τόπο τρίτων μερών μέσω ειδικών συνδέσμων, υπερσυνδέσμων (links, hypperlinks, banners κλπ) δεν συνεπάγεται την εκ μέρους της Μονάδας ανάληψη οιασδήποτε ευθύνης για το περιεχόμενο του διαδικτυακού τόπου αυτού, την ποιότητα και την πληρότητα των τυχόν προϊόντων ή των υπηρεσιών που παρουσιάζονται σε αυτόν ή την πολιτική που ακολουθείται σε αυτόν σχετικά με την προστασία και επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να φροντίζει το ίδιο να ενημερώνεται για την προστασία και την επεξεργασία των δεδομένων του από τους ανωτέρω διαδικτυακούς τόπους, και τις αντίστοιχες πολιτικές προστασίας δεδομένων τους.
1111. Η ασφάλεια των δεδομένων σας
Δεσμευόμαστε ότι έχουμε λάβει κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των Δεδομένων σας από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία. Να σημειωθεί ότι και το ειδικά εξουσιοδοτημένο προσωπικό μας, το οποίο επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα, έχει λάβει την κατάλληλη καθοδήγηση και ενημέρωση. Τα μέτρα, που λαμβάνουμε, επανεξετάζονται και τροποποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο.
1212. Τα δικαιώματά σας ως υποκείμενα των δεδομένων
Ως Υποκείμενο των Δικαιωμάτων έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:
1. Δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε από εμάς εάν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας. Αν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας μπορείτε να ζητήσετε να ενημερωθείτε για τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των Δεδομένων σας που τηρούμε, σε ποιους τα δίνουμε, πόσο διάστημα τα αποθηκεύουμε, αν γίνεται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, αλλά και για τα λοιπά δικαιώματα σας, όπως διόρθωσης, διαγραφής δεδομένων, περιορισμού της επεξεργασίας και υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
2. Δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Αν διαπιστώσετε ότι υφίσταται λάθος στα Δεδομένα σας τα οποία τηρούμε ή πως αυτά δεν είναι επικαιροποιημένα, μπορείτε να μας υποβάλλετε αίτηση για να τα διορθώσουμε (π.χ. διόρθωση ονόματος ή ενημέρωση αλλαγής τηλεφωνικού αριθμού).
3. Δικαίωμα διαγραφής/δικαίωμα στη λήθη. Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας ή επιθυμείτε να ανακαλέσετε την συναίνεση σας στην περίπτωση που αυτή είναι η μόνη νόμιμη βάση.
4. Δικαίωμα φορητότητας των Δεδομένων σας. Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα Δεδομένα που έχετε παράσχει ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας.
5. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας. Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας για όσο χρόνο εκκρεμεί η εξέταση των αντιρρήσεων σας ως προς την επεξεργασία.
6. Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των Δεδομένων σας. Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των Δεδομένων σας ή να άρετε τη συγκατάθεση σας και εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας, αν η νομική βάση της επεξεργασίας είναι το έννομο συμφέρον της Μονάδας μας, και αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που δικαιολογούν πως το έννομο συμφέρον μας υπερισχύει έναντι του δικαιώματος σας.
7. Δικαίωμα ανάκλησης συγκατάθεσης. Στις περιπτώσεις που η επεξεργασία πραγματοποιείται επί της νομικής βάσης της συγκατάθεσής σας (λ.χ. επεξεργασία της φόρμας «μοιραστείτε την ιστορία σας»), μπορείτε, ανά πάσα στιγμή, να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας στέλνοντας email στο dpo@gennima.com
1313. Πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας;
• Εάν επιθυμείτε να λάβετε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ή να ασκήσετε οποιοδήποτε εκ των ανωτέρω δικαιωμάτων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@gennima.com με περιγραφή του Αιτήματος σας και εμείς θα φροντίσουμε να το εξετάσουμε και να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.
• Η απάντησή μας στο αίτημά σας θα λάβει χώρα εντός (1) ενός μηνός από τη λήψη του και δε συνεπάγεται κανένα κόστος για εσάς. Η ανωτέρω προθεσμία μπορεί να παραταθεί για χρονικό διάστημα δύο (2) επιπλέον μηνών λόγω της πολυπλοκότητας ή του αριθμού των αιτημάτων, περίπτωση κατά την οποία θα ενημερωθείτε για την παράταση και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή το ταχύτερο δυνατό και το αργότερο εντός μήνα από την παραλαβή του αιτήματος.
• Στις περιπτώσεις που το αίτημα θα κριθεί προδήλως αβάσιμο ή υπερβολικό η Μονάδα δύναται, είτε να αρνηθεί την διεκπεραίωση του, είτε να ζητήσει την καταβολή εύλογου τέλους για τη διεκπεραίωσή του, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας.
• Στην περίπτωση που: α. θεωρείτε πως δεν ικανοποιήθηκε επαρκώς και νομίμως κάποιο αίτημά σας ή β. θεωρείτε πως το δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών σας δεδομένων προσβάλλεται από κάποια επεξεργασία που πραγματοποιούμε, έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ταχυδρομική δ/νση: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 11523, Αθήνα, τηλ.: 2106475600, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: contact@dpa.gr).
1414. Αλλαγή της Πολιτικής μας
Θα ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική ή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας, θα σας ειδοποιούμε είτε δημοσιεύοντας μια ειδοποίηση σε εμφανές σημείο προτού οι αλλαγές τεθούν σε ισχύ είτε με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο. Σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε ανά τακτά διαστήματα την παρούσα Πολιτική για να γνωρίζετε πώς προστατεύονται τα Δεδομένα σας. Η παρούσα Πολιτική τροποποιήθηκε τελευταία φορά στις 18/11/2019.
GR

Δωρεάν 2η Γνώμη

Eπιτυχία Εξωσωματικής

+30 210 68 16 100