Η Δρ. Ιωάννα Τσουμπού είναι μέλος της ομάδας των μαιευτήρων – γυναικολόγων στο Γέννημα IVF από το 2015. Ως συνεργάτης του γυναικολόγου αναπαραγωγής Δρ. Ευριπίδη Μαντούδη, κύρια καθήκοντά της είναι η παρακολούθηση της κύησης και ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος. Μαζί με το μαιευτήρα-γυναικολόγο Δρ. Κωνσταντίνο Κουντάρα, το γυναικολόγο αναπαραγωγής Δρ. Σταύρο Νάτση και τη μαία Εύη Συνοδινού απαρτίζουν την ομάδα παρακολούθησης κύησης και τοκετού (υπό την επίβλεψη του κου. Μαντούδη).

Η κα. Τσουμπού ειδικεύθηκε στη Μαιευτική και Γυναικολογία εξολοκλήρου στη Μεγάλη Βρετανία και είναι μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων – Γυναικολόγων (MRCOG). Διετέλεσε Επιμελήτρια Α’ σε μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας, συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα από το βρετανικό κράτος επτά έτη ειδίκευσης στη Μαιευτική και Γυναικολογία (2004-2011) και αποκτώντας τον αντίστοιχο τίτλο ειδικότητας “Certificate of Completion of Training” (CCT).

Η ιατρός εξειδικεύτηκε στην Ιατρική του Εμβρύου σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παγκοσμίως, το Harris Birthright Research Centre for Fetal Medicine στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο King’s College του Λονδίνου, υπό την επίβλεψη του Καθηγητού Κύπρου Νικολαΐδη που καθιέρωσε την αυχενική διαφάνεια ως διαγνωστικό εργαλείο για την καλή υγεία του εμβρύου.

Ως εμβρυομητρικός έχει πιστοποιηθεί για τα εξής υπερηχογραφήματα:

  • Αρχόμενης κυήσεως-βιωσιμότητας,
  • Αυχενικής διαφάνειας (11-14 εβδομάδων) για έλεγχο της ανατομίας του εμβρύου για το συγκεκριμένο στάδιο ανάπτυξης και δεικτών χρωμοσωμικών ανωμαλιών,
  • Γενετικό υπερηχογράφημα 20-24 εβδομάδων (Β επιπέδου) για διερεύνηση τυχόν συγγενών ανωμαλιών του εμβρύου και λεπτομερή ανατομικό έλεγχό του,
  • Μέτρηση μήκους τραχήλου μήτρας για υπολογισμό κινδύνου πρόωρου τοκετού,
  • Μελέτη Doppler μητριαίων αρτηριών για υπολογισμό κινδύνου προ-εκλαμψίας/υπολειπόμενης ανάπτυξης του εμβρύου,
  • Υπερηχογράφημα ανάπτυξης και μελέτη Doppler του εμβρύου στο 3ο τρίμηνο,
  • Εμβρυϊκή υπερηχοκαρδιογραφία (εξειδικευμένο καρδιολογικό έλεγχο του εμβρύου).

Έχει εξειδικευθεί στη συμβουλευτική σε επιπλεγμένες κυήσεις (συγγενείς ανωμαλίες εμβρύου, ευαισθητοποίηση στον παράγοντα Rhesus, σακχαρώδης διαβήτης, υπολειπόμενη ανάπτυξη εμβρύου, πολύδυμη κύηση, συγγενείς εμβρυϊκές λοιμώξεις κ.α.). Επίσης, έχει εκπαιδευτεί σε επεμβατικές δοκιμασίες (αμνιοπαρακέντηση και βιοψία τροφοβλάστης) κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά και στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Ιατρικής του Εμβρύου, όπως είναι η εφαρμογή του μη επεμβατικού προγεννητικού ελέγχου (εξέταση ελεύθερου εμβρυϊκού DNA).

Ένας πολύ ζεστός άνθρωπος, εξαιρετικά προσεκτική και λεπτομερής, θα σας εξηγήσει ξεκάθαρα τα αποτελέσματα των υπερήχων και θα απαντήσει όλες σας τις ερωτήσεις με απλό τρόπο. Σε περίπτωση περαιτέρω ελέγχων θα σας κατευθύνει ψύχραιμα και υπεύθυνα.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιογραφικό της:

Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (PhD).
Mέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων – Γυναικολόγων (MRCOG).
Τίτλος ειδικότητας “Certificate of Completion of Training” (CCT).
Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών MSc in Advanced Gynaecological Endoscopy, University of Surrey, UK.
Κάτοχος του Diploma in Fetal Medicine (Fetal Medicine Foundation, London).
Πιστοποιημένη για τη διενέργεια διαγνωστικής και θεραπευτικής κολποσκόπησης από τη Βρετανική Εταιρεία Κολποσκόπησης και Παθολογίας του Τραχήλου (BSCCP).
Συνεργάτης μαιευτηρίου ΙΑΣΩ.