Η Δρ. Ελίνα Πιτσούνη εντάχθηκε στην ομάδα των μαιευτήρων-γυναικολόγων στο Γέννημα IVF το 2020. Καθημερινά συναντά τους ασθενείς μας κατά το πρώτο ραντεβού τους με την ομάδα μας ή κατά την παρακολούθηση της θεραπείας τους σε κύκλο εξωσωματικής (διεξαγωγή υπερηχογραφημάτων). Επίσης, αναλαμβάνει τα online ραντεβού γονιμότητας.

Το επιστημονικό της ενδιαφέρον εστιάζει στην εκτίμηση της γονιμότητας και τον προληπτικό έλεγχο για όλες τις γυναίκες, είτε προσπαθούν για μωράκι είτε σε περίπτωση που μια εγκυμοσύνη δεν είναι στα άμεσα σχέδιά τους.

“Ως γιατρός και ως γυναίκα, νιώθω καθήκον μου να απευθυνθώ προς όλες τις γυναίκες προκειμένου να κατανοήσουν τα χρονικά περιθώρια και να έχουν τον έλεγχο της γονιμότητά τους. Θεωρώ ότι το προληπτικό check-up γονιμότητας είναι ένα ανεκτίμητο δώρο που κάθε γυναίκα μπορεί να προσφέρει στον εαυτό της.”

Η γιατρός αναλαμβάνει επίσης τον ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο.

Έχει εξειδικευθεί στην Παιδική και Εφηβική Γυναικολογία και είναι διδάκτωρ με σημαντική κλινική εμπειρία στην Ουρογυναικολογία. Έχει εντυπωσιακή ακαδημαϊκή πορεία, με εξαιρετικά πλούσιο συγγραφικό έργο και πληθώρα ομιλιών και ανακοινώσεων σε επιστημονικά συνέδρια. Παράλληλα με την ενασχόλησή της με τις θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, παρακολουθεί την επιστημονική βιβλιογραφία και σχεδιάζει σχετικές κλινικές έρευνες.

Πέρα από τις επιστημονικές περγαμηνές της, αξίζει να επισημάνουμε ότι είναι ένας άνθρωπος επικοινωνιακός, ζεστός και με ειλικρινές ενδιαφέρον για κάθε ζευγάρι ξεχωριστά.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιογραφικό της:

Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην ‘Παθολογία της Κύησης’ από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Εξειδικευμένη στην Παιδική και Εφηβική Γυναικολογία και Επανορθωτική Χειρουργική (IFePAG).
Ακαδημαϊκός υπότροφος στην Α’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική Γ.Ν.Α. ‘Αλεξάνδρα’ στην Ουρογυναικολογία.
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συνεργάτης μαιευτηρίου ΙΑΣΩ.