Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κουντάρας είναι μέλος της ομάδας των μαιευτήρων – γυναικολόγων στο Γέννημα IVF από το 2015. Ως συνεργάτης του γυναικολόγου αναπαραγωγής Δρ. Ευριπίδη Μαντούδη, κύρια καθήκοντά του είναι η παρακολούθηση της κύησης και ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος. Μαζί με την εμβρυομητρικό Δρ. Ιωάννα Τσουμπού, το γυναικολόγο αναπαραγωγής Δρ. Σταύρο Νάτση και τη μαία Εύη Συνοδινού απαρτίζουν την ομάδα παρακολούθησης κύησης και τοκετού (υπό την επίβλεψη του κου. Μαντούδη).

Ο κος. Κουντάρας θα αναλάβει την εγκυμοσύνη σας από τον πρώτο υπέρηχο (είναι η στιγμή που θα ακούσουμε για πρώτη φορά την καρδούλα του μωρού που χτυπάει) μέχρι και τον τοκετό σας. Με πολύ μεγάλη κλινική εμπειρία ως συνεργάτης του κου. Μαντούδη επί σειρά ετών και ως συνεργάτης στο μαιευτήριο ΙΑΣΩ, έχει χειριστεί ακόμα και τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εγκυμοσύνες και τοκετούς: δίδυμες κυήσεις, πρόωρες συσπάσεις, ανεπάρκεια τραχήλου, προδρομικός πλακούντας, αιμορραγία, προεκλαμψία, διαβήτης κύησης, πρόωρος τοκετός, επείγουσα καισαρική κλπ.

Θα σας κερδίσει με την ηρεμία και την ευγένειά του, θα τον εμπιστευτείτε για τη σιγουριά του. Πάντα ξεκάθαρος και σαφής στις οδηγίες του, πάντα με πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη για την έγκυο και το μωράκι της. Ο κος. Κουντάρας προτείνει ένα πολύ προσεκτικό πρόγραμμα εξετάσεων για την παρακολούθηση της κύησης και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

«Κάθε εγκυμοσύνη είναι πολύτιμη γι’ αυτό χειριζόμαστε κάθε μία από αυτές ξεχωριστά σύμφωνα με το ιστορικό και τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ζευγαριού. Όλοι μαζί λειτουργούμε σαν ένα ‘δίχτυ ασφαλείας’ για εσάς και το μωράκι σας και είμαστε στη διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Στόχος μας είναι να αποφύγουμε το περιττό άγχος ώστε να μπορέσετε να χαρείτε την περίοδο της εγκυμοσύνης με ηρεμία.»
Περισσότερες πληροφορίες για το βιογραφικό του:
  • -- Πτυχίο στην Ιατρική από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • -- Ειδικότητα στη Μαιευτική και Γυναικολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο (Southend Hospital NHS Trust, Essex) και στην Ελλάδα (Νοσοκομείο Αλεξάνδρα).
  • -- Συνεργάτης του μαιευτηρίου ΙΑΣΩ.
Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.