Ο Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Νίκος Αποστολόπουλος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1999. Ξεκίνησε την ειδίκευση του στην Μαιευτική- Γυναικολογία στην Αγγλία το 2001.
Εκπαιδεύτηκε σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία (St. Mary’s Manchester, Arrowe Park Liverpool, Tameside Manchester, Southend Essex, Homerton London) αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση των περιστατικών της Μαιευτικής- Γυναικολογίας. Το 2007 έλαβε τον τίτλο της ειδίκευσης στην Μαιευτική- Γυναικολογία πρωτεύοντας στις αντίστοιχες εξετάσεις και έγινε μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου των Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Βρετανίας (MRCOG). Από το 2007 έως το 2010 εργάστηκε ως επιμελητής στα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία Homerton και Queen’s στο Λονδίνο.
Ταυτόχρονα εξειδικεύτηκε στη λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική ,στην αντιμετώπιση προβλημάτων αναπαραγωγής, στην αντιμετώπιση επιπλοκών αρχομένης κύησης και καθέξειν αποβολών, στην κολποσκόπηση και στην κύηση υψηλού κίνδυνου. Το 2010 έγινε διευθυντής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Queen’s στο Λονδίνο στην έδρα της ενδοσκοπικής χειρουργικής και χειρουργικής της αναπαραγωγής. Επίσης ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών (Master in Science, MSc) πάνω στην ενδοσκοπική χειρουργική υψηλού επιπέδου στο Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία έχοντας πρωτεύσει. Η πτυχιακή θέση του πάνω στη Λαπαροσκοπική Ουρογυναικολογία έλαβε τον υψηλότερο βαθμό που έχει δοθεί. Για την επίδοση του τιμήθηκε από την Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου. Το 2011 επέστρεψε στην Ελλάδα. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Έχει πιστοποιήσεις από τον Ιατρικό Βρετανικό Σύλλογο και το Βασιλικό Κολλέγιο των Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Βρετάνιας για την ολοκλήρωση της ειδίκευσης και των εξειδικεύσεων στην Μαιευτικής-Γυναικολογία (Certification of Completion of Training, CCT).