Επισκέφθηκα πρώτη φορά το Γέννημα μετά από 1,5 χρόνο προσπαθειών για φυσική σύλληψη. Ο λόγος της επίσκεψής αρχικά ήταν για να κάνω μία ανώδυνη σαλπιγγογραφία. Εκεί για πρώτη φορά συνάντησα τον Kο Μαντούδη. Ρίχνοντας μία ματιά στις εξετάσεις μου και μετά από έναν υπέρηχο κατάλαβε κατευθείαν την κύρια πηγή του προβλήματος υπογονιμότητας, κάτι που εμείς δεν γνωρίζαμε μέχρι εκείνη τη μέρα.
Χαμηλό απόθεμα ωοθηκών και χαμηλή ΑΜΗ, σε ηλικία μόλις 31 ετών.
Πρόωρη εμμηνόπαυση, Μειωμένη Ωοθηκική Εφεδρεία ή όπως αλλιώς αναφέρεται στην βιβλιογραφία.
Έχασα τη γή κάτω από τα πόδια μου! Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Παρόλα αυτά με καθησύχασε και μας παρότρυνε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε φυσικά αλλά να έχουμε την εξωσωματική στο πίσω μέρος του μυαλού μας! Μου έκανε φοβερή εντύπωση η εμπειρία του, η γνώση στο αντικείμενο του και η προσέγγιση του!
Μην έχοντας πάει στο Γέννημα συστημένη από κάποιον, αποφάσισα να απευθυνθώ στον γυναικολογο μου ώστε να συζητήσω για πρώτη φορά το ενδεχόμενο εξωσωματικής. Ο γυναικολόγος μου είπε ότι δεν πιστεύει στην ΑΜΗ και ότι η υπογονιμότητα μας σε αυτή την ηλικία οφείλεται κυρίως σε ψυχολογικούς παράγοντες. Έτσι μου σύστησε να προσφύγω σε ένα μικρό κέντρο “με μεγάλη επιτυχία σε φυσικούς κύκλους” πού στη δική μου περίπτωση η επιτυχία θα ήταν δεδομένη κατά τα λεγόμενά του. ‘Εκεί ακολούθησα 1 κύκλο με διέγερση και δύο φυσικούς κύκλους. Είχα όντως πτωχή ανταπόκριση! Αλλά δεν έγινε καμία εμβρυομεταφορά καθώς κάθε φορά επίμονα ο γιατρός επέλεγε για αυτά τα λίγα έμβρυα που προέκυπταν, καλλιέργεια Βλαστοκύστης. Δεν έλαβα ποτέ έκθεση ή εικόνα από το εμβρυολογικό εργαστήριο για την ποιότητα των εμβρύων που προέκυψαν και κυρίως δεν είχαμε κανένα δικαίωμα επιλογής/ συζήτησης στο αν θέλαμε μεταφορά εμβρύων 3ης μέρας ή βλαστοκύστης. Στην πορεία ανακαλύψαμε ότι υπήρχε και ανδρικός παράγοντας που έχρηζε θεραπείας : κατακερματισμός DNA. Η λύση που μας έδωσε ήταν να προσφύγουμε σε δανεικά ωάρια. Αποφασίσαμε να φύγουμε από εκεί αντί να το βάλουμε κάτω.
Επισκέφθηκα για δεύτερη φορά το Γέννημα όπου ο Kος Μαντούδης με συνάντησε με μεγάλη αφοσίωση για να συζητήσει τα δεδομένα που προέκυψαν από τις 3 προηγούμενες εξωσωματικές. Και πάλι όμως έκανα το λάθος και δεν συνέχισα στο Γέννημα αλλά πήγα σε άλλο γιατρό που μου σύστησαν. Μετά από 2 ακόμα αποτυχημένες εξωσωματικές με διέγερση και ο νέος γιατρός μας πρότεινε να προσφύγουμε σε δανεικά ωάρια.
Είχαμε απελπιστεί, πλέον προσπαθώντας 2,5 χρόνια μετά από 5 εξωσωματικές, εξετάσεις, γιατρούς που δεν έδιναν σημασία, θεραπείες με φάρμακα..έπρεπε να νιώσουμε εμπιστοσύνη. Ένα συγγενικό πρόσωπο μας πρότεινε ένα άλλο μεγάλο κέντρο. Έκλεισα ραντεβού εκεί για γνωριμία αλλά έκλεισα και για τρίτη φορά στο Γέννημα.
Αυτή τη φορά αμέσως μετά το ραντεβού με τον Κο Μαντούδη του είπαμε σθεναρά ότι θα ξεκινήσουμε νέο κύκλο μαζί του! Το μεγαλύτερο μου λάθος ήταν πώς δεν πήγα εκεί από την αρχή. Σε όλη την ομάδα ανεξαιρέτως κυριαρχεί η αισιοδοξία, η κατανόηση, η συμπονετικότητα! Ένιωσα για πρώτη φορά ασφαλής μετά από καιρό! Συζητήσαμε μαζί του και μας αφουγκράστηκε! Πέρα από αυτό το Γέννημα είναι ένα κέντρο εξαιρετικά προσεγμένο όπου εμφανώς επενδύει στον εξοπλισμό, στη συντήρηση των υποδομών και στο προσωπικό του όπου σε υποδέχεται με αγάπη! Δεν αμφέβαλα ποτέ για το εμβρυολογικό εργαστήριο που είναι κατα τη γνώμη μου από τα καλύτερα, για την τεχνογνωσία του προσωπικού και φυσικά για την εμπειρία του Κου Μαντούδη και των συνεργατών του! Υπήρχε σε κάθε μας προσπάθεια εξαιρετική υποστήριξη και επικοινωνία με το εμβρυολογικό εργαστήριο και με τις μαίες όπου είχαν ενημέρωση για όλα τα θέματα ανά πάσα στιγμή! Πρώτη φορά είδα τόση οργάνωση! Μας έδωσε ελπίδα και μας επέτρεψε να ονειρευόμαστε ξανά!! Σας ευχαριστούμε πολύ!!! Μόνο τέτοιοι επιστήμονες και άνθρωποι χρειάζονται στον δύσκολο αυτό δρόμο!!